top of page

Groen, groener, groenst!

Groen in het interieur. Ik ben er gek op!

En dan bedoel ik nu even niet een groene bank, muren of eetkamerstoelen. Wat natuurlijk ook echt te gek is. Nee, ik bedoel planten! Écht groen. En veel.


Mijn huis zelf staat vol met planten. Soms zelfs meer dan ik echt mooi vind. Oeps. Maar ze zijn dan ook zo verleidelijk. Er zijn super veel modellen die echt uniek zijn. Groot of klein, als ik weer een nieuw soort ontdek waar iets speciaals aan is, wil ik hem hebben.


Groot, groter, grootst!

Een plant die ik al vanaf het begin dat we hier wonen in huis heb staan is de Alocasia Zebrina. Sommige mensen noemen hem de olifantsoor, andere een zebra plant. Van beide dieren heeft de plant wat in zich. Ik vind het echt een plaatje. Je moet er wel de ruimte voor hebben, maar dan vormt hij ook echt de eyecatcher in huis!

Kijk maar:Nog een voorbeeld is de Strelitzia met zijn hele grote bladen die mooi omhoog groeien, waardoor je voor deze grote kamerplant eigenlijk in ieder huishouden wel een plekje kunt vinden. (Hij staat bij mij nog steeds op mijn wensenlijstje trouwens!) De kleur van de groene bladeren staan echt in ieder interieur. Ik pas hem daarom ook veel toe in ontwerpen. Het huis leeft direct als er een grote kamerplant in staat.


Voor de starters in het groen

Maar als je daar nu écht de ruimte niet voor hebt (of je wilt klein beginnen als je geen groene vingers hebt), denk dan aan de volgende planten:

· Pannenkoekplant (Pilea Peperomioides). Pas op voor verslavend stek gevaar.. Ik heb het virus te pakken en heb inmiddels erg veel kleine pannenkoekjes in huis.

· Begonia Corallina. Beter bekend als de stippenplant. Dit is zo een grappig plantje met zijn leuke stippen. Echt een vrolijkerd in de kamer.

· Drakenklimop (Epipremnum Aureum). Een leuke klim- of hangplant die groeit als kool en waar je echt je best voor moet doen om kapot te krijgen! Een mooie starter dus.Naast dat al deze planten echt een toevoeging geven voor de look en sfeer in je huis, hebben ze nog een groot voordeel. Ze zuiveren de lucht, waardoor jij elke dag, de hele dag lekker schone lucht inademt! Hoe fijn is dat.


Potje hier, potje daar

O, en naast dat de planten zelf heel erg leuk zijn, zijn de potten waar ze in zitten ook echt een lust voor het oog. Eigen geen reden meer om je huis niet helemaal vol te zetten met groen! Een paar te gekke voorbeelden:

Mocht je nu denken: echt wel leuk al dat groen, maar bij mij gaat toch alles dood, dan heb je wel een beetje geluk momenteel. De droogbloemen zijn natuurlijk helemaal hip. Dan heb je toch nog iets van natuur in je woonkamer. Maar denk eraan: echt groen is gratis luchtzuivering.


Succes met de vergroening in je huis!

Laat het maar weten als ik je geïnspireerd heb! :)


Liefs,

Annouk

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page