top of page

Weg met die witte muren!

Updated: Sep 14, 2021

Heb je witte muren in je woonkamer? Weg ermee.

Waarom? Ze zijn saai…

Er gebeurt niks, zit niks ‘eigen’ in en het is koel.


Sfeer

We zijn allemaal op zoek naar de juiste sfeer, het goede gevoel in huis. Nou, ik kan je één ding vertellen. Met 4 witte muren, een gietvloer en een zwarte keuken wordt dat nog best een klus. Tijd voor wat kleur dus!


Foto: @ DoorRianne


Moet ik dan ál m’n muren verven?

Ja! Door alle muren te voorzien van de basiskleur krijg je in je woonkamer (of slaapkamer) echt een geheel. Natuurlijk is het ook een goed idee om ergens wel een andere kleur toe te voegen! Maar door de ‘rest’ allemaal dezelfde kleur te geven zorg je dat alles in de kamer bij elkaar past. Het schept verbinding.


Wordt het dan niet erg druk met al die kleuren?

Je hoeft natuurlijk niet 8 verschillende kleuren op de muur de smeren. Je moet ook niet denken aan fel rood, paars en oranje. Als vervanger voor wit zijn er heel veel kleuren die een rustige basis vormen voor je kamer. Bijvoorbeeld Frosted Sand of Mushroom van LAB Paint van Vestingh. Of Dimity of Skimming Stone van Farrow and Ball.
Frosted Sand Mushroom Dimity Skimming Stone


Het zijn neutrale kleuren en zorgen voor sfeer en warmte in je woning. Zonder dat het schreeuwerig wordt of dat je kamer meteen gaat knallen.


Nu de echte kleur!

Als je de basis rustig hebt (wel met kleur, maar een rústige kleur) kun je best uitpakken met een accent wand, een lambrisering of je meubels/accessoires. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen met een print of een tof behang. Of kies niet voor die grijze bank, maar neem een groene, blauwe of okergele.


+ en + is -

Door meer kleur toe te voegen zwak je de omliggende kleuren wat af. Plus en plus wordt min. Denk je maar eens in: Als de hele ruimte wit is en je zet er 1 blauwe vaas in, knalt die eruit. Hij is het eerste en enige wat opvalt. Als je een grijsgroene basis hebt (bijvoorbeeld de kleur Mist van Vestingh) en een muur met een blauwe tint (bijvoorbeeld Storm van Vestingh), heb je kleur in huis, maar de basis is nog steeds rustig.
Mist Storm


Door dit te doen zal de vaas een stuk minder opvallen. De vaas past nu in de ruimt in plaats van dat het alle aandacht trekt.

Snap je?


Dus… Pak die kwast, koop een pot verf, en aan de slag.


Denk je nu: yes, kom maar door met die 'gekleurde' muren, maar weet je nog steeds niet helemaal welke kleur? Bel me op 0613771722 of mail info@annoukinstyle.nl


Succes!


Liefs, Annouk

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page