top of page

RONDE VORMEN


Al jaren zien we ronde bijzettafeltjes in het interieur. Een setje bij elkaar als salontafel of een los tafeltje met bijvoorbeeld een mooie plant erop. Eigenlijk kun je dit als een voorbode van de terugkeer van de ronde vormen in het interieur zien.


Kom je nu een interieurwinkel binnen dan zie je de ronde vormen overal in terug komen. Ronde fauteuils, ronde banken, afgeronde hoeken van dressoirs. Prachtig! Ik hou er ontzettend van.


Veel mensen met een nieuwbouwhuis kampen met hetzelfde probleem: Het is rechthoekig, een koker. In het huis zelf is niet zo veel spannends te ontdekken, zoals een erker, decennia oude sierlijsten, ronde ramen of verrassende hoekjes.


Om ook in een nieuwbouwhuis dit spannende effect terug te laten komen komt het spelen met verschillende vormen als geroepen! Mijn grote favoriet op dit moment is de tafel. Met dit meubel kun je eindeloos variëren in vorm. Waar voorheen in iedere woonkamer een rechthoekige tafel stond kun je nu helemaal los. Ovaal kende we al wel, maar heb je ook wel eens van Half Ovaal of Deens Ovaal gehoord? Met deze vormen ga je efficiënter om met je ruimte en heb je toch de ronde vormen in huis.


Ps: Let ook even op het onderstel bij onderstaande tafels!Deens Ovaal


Deens Ovaal

Half OvaalHalf OvaalMaar de echte topper qua tafel voor mij is de organische vorm. Bijvoorbeeld de Kiezel van Table Du Sud of de Blob van Studio Henk. Hiermee haal je echt een unieke eyecatcher van een tafel in huis.


Kiezel, Table Du Sud


Blob, Studio Henk
Ook de ronde bank is voor mij een echte topper. Het liefst vervang ik de bank bij mij thuis direct! Maar echt duurzaam is dat natuurlijk niet. Dus nog even geduld daarmee.
Maar hoe krijg je dan toch die ronde vormen in huis, zonder direct al je meubels te vervangen?

Hier wat tips om met een niet al te groot budget toch die vriendelijke vormen in huis te halen.


- Wat dacht je van ronde poefjes toevoegen. Naast de tafeltjes kun je ook kiezen voor een grote ronde poef. Een mooie blikvanger in de ruimte, zonder je hele bank te vervangen.

- Schilderen! Op je muur kun je eindeloos spelen met verf. Door ‘nisjes’ en bogen te maken op de wand, bijvoorbeeld achter je dressoir, geef je direct je dressoir een hele eigen plaats en nieuwe uitstraling.

- Een nieuw vloerkleed. Er komen steeds meer vloerkleden met organische vormen op de markt. Speels en geeft direct een nieuwe look aan je bank.

- Mocht je erover nadenken om nisjes te creëren, denk ook dan eens aan ronde vormen. Wat ik ook echt ontzettend gaaf vind zijn de nisjes met een ronde bovenkant. Niet van die strakke rechte vakken, maar veel vrouwelijker en speelser.Een klein, rond gebaar of een compleet organisch interieur, je kunt alle kanten op. Aan jou de keuze!

Moeite met het maken van die keuze? Of wil je tips waar je mooie meubels met ronde vormen kunt krijgen? Stuur me gerust een berichtje.


Liefs Annouk

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page